جنبه نوآوری
بالغ بر ۵ دهه است که اساتید، محققان و صاحبنظران عرصه علوم اقتصاد و ریاضی در تلاشند تا به واسطه فرمولها و روابط ریاضی به مدلی برای ارزشگذاری دارائیهای مالی برسند. در پژوهش پیش رو در تلاشیم با گسترش روابط ریاضی به علوم رفتاری و به طور خاص نگرش سهامداران، تعریفی کمی برای نقش کیفی این عوامل ارائه دهیم و با گنجاندن این فاکتور در ارزشگذاری اوراق بهادار قدمی در بسط و گسترش این مدل جهت بهبود نتایج برداریم.
شیوه رفتار سرمایهگذاران در بازار اوراق بهادار نشان دهنده تاثیرگذاری گسترده عوامل روانی بر
ارزشگذاری سهام توسط سرمایهگذاران است. پژوهشگران به طور متفقالقول بر وجود عواملی جز عوامل بنیادی شرکت در قیمتگذاری سهام صحه گذاشته اند.
یکی از عواملی رفتاری که مطالعات اندکی در کشور بر روی آن انجام شده نقش نگرش، خوشبینی و بدبینی، سرمایهگذاران بر روی تصمیمات آنها در سرمایهگذاری است. در این پژوهش به بر بررسی اثر این عامل در ارزشگذاری دارائیها در سطح پرتفلیوی در طی هشت سال از فعالیت بازار سرمایه ایران پرداخته شده است.
در همین راستا علاوه بر بررسی نقش نگرش سرمایهگذاران بر روی بازده سهام، تاثیر نگرش
سرمایهگذاران در دوره قبل بر روی بازده سهام در دوره فعلی نیز بررسی شده تا بتوان به بررسی این موضوع پرداخت که آیا نگرش مثبت یا منفی نسبت به بازار رویکردی موقتی بوده یا تاثیری بلند مدت بر روی عملکرد بازار و سهامداران میگذارد.
مباحث تئوریهای مالی و سرمایهگذاری و تحلیل بنیادی سهام بر فروضی استوار میباشند و اولین فرض، منطقی بودن رفتار سرمایهگذاران است. سرمایهگذاران با توجه به عواملی که جریانات نقدی شرکت را تعیین میکنند اقدام به ارزشگذاری سهام شرکتها مینمایند و چون این رفتار کاملا منطقی و دور از هر نوع تورش رفتاری صورت میگیرد بنابراین قیمت سهام بسیار به ارزش ذاتی سهام در بازار نزدیک است. اما مشاهدات ناشی از نوسانات قیمتی و همچنین بازدههای غیر عادی که در بازار در مورد سهام مختلف رخ میدهند. این سوال را مطرح میکنند که اگر رفتار سرمایهگذاران منطقی است و ارزشگذاری سهام دقیق انجام میشود، آنگاه سرچشمه این تحرکات غیر عادی در بازار چیست؟ بخشی از این نوسانات ناشی از رویدادهای غیر منتظرهای است که در بازار رخ میدهند و برخی دیگر ناشی از رفتار سرمایهگذاران فعال در بازار میباشد. این رفتارها در قالب مالی رفتاری مطالعه میشوند. یکی از مباحث مالی رفتاری، نگرش سرمایهگذاران و به عبارتی نوع نگاه خوشبینانه یا بدبینانه آنها به بازار سهام است. هرچه اثرگذاری عوامل رفتاری بر قیمتگذاری سهام افزایش یابد، ارزشگذاری داراییهای مالی در بازار سرمایه از پیچیدگی بیشتری برخوردار میشود که این مساله موجب میشود تحلیلگران، سرمایهگذاران، سفتهبازان و آربیتراژگران در برآورد ارزش واقعی داراییها از قیمتی که بازار در نظر میگیرد بیشتر فاصله بگیرند در نتیجه معاملات اوراق بهادار بیشتر تحت تاثیر نگرش سرمایهگذاران نسبت به آینده بازار و سهام انجام گیرد.
متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید: